In het volgende overzicht willen we een korte samenvatting geven van de collecten voor de komende maand.

5 mei 2019, 10 27 Noodhulp Jemen

Op zondag 5 mei a.s., Bevrijdingsdag, wordt in onze gemeente een collecte voor Project 10 27 gehouden. De opbrengst is bestemd voor noodhulp in Jemen.

Door de nog altijd voortdurende - bloedige - burgeroorlog in Jemen wordt het grootste deel van de bevolking zwaar geraakt en is hongersnood onvermijdelijk. De GZB werkt samen met een organisatie ter plaatse om kwetsbare gezinnen te helpen in hun dagelijkse levensbehoeften.

Veertien miljoen Jemenieten weten niet waar hun volgende maaltijd vandaan moet komen. Na vier jaar oorlog heeft driekwart van de bevolking humanitaire hulp nodig. 2,3 miljoen mensen zijn op de vlucht in eigen land. Voorlopig lijkt de crisis niet voorbij.
Met uw hulp kunnen we voor € 80,-  een voedselpakket geven aan een gezin… voor één maand! Een hygiënepakket (tegen cholera-uitbraken) voor een familie kost € 35,-.

Adel Qaid is verantwoordelijk voor acht personen in zijn huis. Zijn vrouw, zijn vijf kinderen en een gehandicapte broer vechten dagelijks tegen de honger. Adel (53) heeft een zwakke gezondheid. Geld voor medicijnen besteedt hij aan voedsel voor zijn familie. Dankzij de voedselhulp kan hij weer voorzichtig nadenken over het kopen van medicijnen.
Geef gul tijdens de collecte of maak een bedrag over op NL29 INGB 0000 0280 16 t.n.v. Project 10 27 o.v.v. ME.N.301 – Noodhulp Jemen. Hartelijk dank!
Kijk voor meer informatie op de website van Project 10 27: https://www.project1027.nl/Jemen12 mei 2019 Diaconie plaatselijk

19 mei 2019 Voedselbank Bollenstreek “Samen delen in de overvloed die wij hebben.”

Bij Voedselbank werken uitsluitend vrijwilligers. En veel sponsoren steunen ons goede doel gratis met raad en daad. Maar desondanks hebben ze veel kosten: voor busjes om eten in te vervoeren, voor benzine en diesel, voor gebouwen waarin we het voedsel opslaan en uitdelen, enzovoort.
Uw geld-donatie blijft niet aan een strijkstok hangen maar levert direct tastbare hulp aan mensen die dat nodig hebben.

Elke week heeft u de gelegenheid om levensmiddelen in de doos in de hal te doen. Als de doos vol is wordt deze naar de voedselbank gebracht.
Met de ingezamelde levensmiddelen helpen we mensen die geen geld hebben om eten en drinken te kopen. Zij mogen gratis een krat of tas met voedsel ophalen bij de voedselbank. 

Boodschappenlijstje Voedselbank:

                                                                      

Soep in blik/zak/pak
Groente in blik/pot
Ontbijtgranen
Oploskoffie / Koffiepads
Vlees / Vis in blik
Fruit in blik
Olijf of zonnebloemolie
Jam of appelstroop
Ontbijtkoek
Wasmiddel

Liever GEEN rijst, pasta of thee.
Toiletartikelen mag maar heeft niet onze voorkeur.
Geen alcohol.

                     

 

26 mei 2019 Kosten kerkomroep

De kosten van de kerkomroep wordt door de diaconie betaald. Hierdoor kunnen mensen de kerkdiensten horen/zien direct of op een later tijdstip.

30 mei 2019 Diaconie plaatselijk

De diaconie vraagt uw voorbede en beveelt de collecten van harte bij u aan.
Voor vragen of suggesties staan wij altijd open.

Namens de diaconie,

H. Gerritsen