Collecten in de maand juli 2024

In het volgende overzicht willen we een korte samenvatting geven van de collecten voor de komende maand.

Zondag 7 juli: Diaconie plaatselijk

Zondag 14 juli: Schuldhulpmaatje/SHIN.

Lig je wakker van geldzorgen? Is je administratie een puinhoop en stapelen de brieven zich op? Denk je vaak: ‘dat komt vanzelf wel weer goed’? Veel mensen wachten te lang met hulp zoeken. Daardoor worden je schulden steeds groter. In Noordwijk is er SchuldHulpmaatje. Samen met jou pakken ze de problemen aan. Met hun hulp en persoonlijke begeleiding bij je thuis kun je gaan werken aan een betere toekomst. SchuldHulpMaatjes helpen mensen die administratieve of financiële problemen hebben. Zij ondersteunen je om inkomsten en uitgaven goed op elkaar af te stemmen om zo weer de baas te worden over de financiële situatie. Zij geven je advies, helpen je bij contact met schuldeisers en bieden je een uitgestoken hand zodat je er niet alleen voor staat. De hulp is helemaal gratis.

Zondag 21 juli: Diaconie plaatselijk

Zondag 28 juli: Hydepark (v.h. Roosevelthuis).

Op de Utrechtse Heuvelrug bij Doorn ligt het prachtige landgoed Hydepark. Op dit landgoed vindt u het nieuwgebouwde Nieuw Hydepark. Het Rooseveltpaviljoen is een aangepaste vakantieaccommodatie geschikt voor groepen tot ongeveer 80 personen. Of u nu zorg nodig heeft of niet, in Nieuw Hydepark brengt u een heerlijke vakantie door en in Nieuw Hydepark is ook het opleidingscentrum van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) gevestigd. Doelstelling: Het organiseren en uitvoeren van aangepaste meerdaagse vakanties (zorgvakanties) voor mensen met een dusdanige beperking, dat deelname aan een reguliere georganiseerde vakantie redelijkerwijs niet mogelijk is. Kortom: Een zorgeloze vakantie met zorg!

Per week kunt u uw collectes ook anoniem overmaken via www.wijkichthus.nl/collecte en zelf bepalen hoeveel u voor elke collectes wilt geven, zowel voor de diaconie als instandhouding eredienst en het kerkgebouw.
De diaconie vraagt uw voorbede en beveelt de collecten van harte bij u aan. 

Voor vragen of suggesties staan wij altijd open.
Bram, Robert en Kees namens Diaconie Wijkgemeente Ichthus