Pastoraat

Eigenlijk zijn wij allemaal geroepen om dienstbaar te zijn aan elkaar, aan God. Pastorale ouderlingen zijn officieel door de gemeente bevestigd in hun ambt. Ze onderhouden contact via het pastoraal overleg, waarbij ook de predikant aanwezig is.

Het pastorale team is verantwoordelijk voor het afleggen van (huis)bezoeken aan gemeenteleden. Het pastorale team bestaat uit:

wijk 1:
ouderling  W. Ch. Hovius draagt zorg voor de pastorale eenheden met de beginletter A t/m G, samen met bezoekbroeder A. de Visser.

wijk 2:
ouderling  G. Aangeenbrug draagt zorg voor de pastorale eenheden met de beginletter H t/m N, samen met bezoekbroeder J. Stunnenberg.
 
wijk 3:
ouderling A. de Vries draagt zorg voor de pastorale eenheden met de beginletter O t/m T, samen met bezoekbroeder A. van der Aart.

wijk 4:
ouderling B. Ligtenberg draagt zorg voor de pastorale eenheden met de beginletter V t/m Z en de bejaarden in Groot Hoogwaak, samen met bezoekbroeder F. Spierenburg.

Jeugdouderling

Hem is de bijzondere zorg voor de jeugd toevertrouwd. Hij is vertrouwenspersoon en aanspreekpunt. Tevens is hij coördinator van alle jeugdwerk. Hij zorgt voor voldoende bezinning. Hij werft de leidinggevenden en begeleidt hen.

Bezoekdames

Er wordt vrijwillig bezoekwerk verricht door dames die extra aandacht geven aan onze ouderen boven de 70 jaar en ook mensen die extra aandacht nodig hebben. Ook alleenstaanden komen voor dit bezoek in aanmerking. Contactpersoon: Maartje de Visser, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Huwelijksgesprek en -catechese

Aanstaande bruidsparen maken tijdig een afspraak met de predikant voor een gesprek voor een huwelijksdienst. Leg nog geen datum vast, voordat er contact geweest is. Soms is de kerk bezet of de agenda van de predikant juist op dat moment niet leeg. Voorafgaande aan het gesprek over de liturgie is er uitgebreid aandacht voor de Bijbelse visie op huwelijk en gezin. Met het bruidspaar zal in goed overleg een traject van huwelijksvoorbereiding afgelegd worden in de vorm van huwelijkscatechese gedurende minimaal drie avonden. De predikant verzorgt dit.