Afgelopen woensdagochtend is de heer Okker van Reeuwijk op 80 jarige leeftijd overleden. Hij werd de afgelopen 11 jaar verzorgd in verpleeghuis Berkhout te Lisse.

Broeder van Reeuwijk was vele jaren belijdend lid van onze wijk. Na het verlies van zijn vrouw in 1998 op 60 jarige leeftijd, na een jarenlange ziekte, had broeder van Reeuwijk veel verdriet. Hij miste zijn vrouw enorm.
In de jaren die volgde openbaarde bij hem de ziekte dementie. Hij ging in korte tijd snel achteruit waarbij op een gegeven moment zijn kinderen hem niet meer thuis konden begeleiden. Met pijn in het hart is hij toen naar het verzorgingshuis gegaan.
De wereld werd weer een stuk kleiner om hem heen, herkenbaarheid richting kinderen en kleinkinderen was er niet meer. De laatste jaren van zijn leven bracht hij op bed door. Een zeer moeilijke tijd voor hem en de geliefden om hem heen.

Broeder van Reeuwijk had een eenvoudig geloof. Hij leefde in Gods vertrouwen en als landbouwer zeer dicht bij Gods schepping. Tijdens zijn ziekte was hij af en toe bereikbaar vooral tijdens het zingen, de Psalmen konden zijn hart nog raken, zijn ogen spraken dan herkenbaarheid.
Dat getuigen maakt dat wij geloven dat hij verlost is van het aardse lijden en in mocht gaan in de hemelse heerlijkheid. Wij gedenken zijn kinderen en kleinkinderen en bidden om kracht om dit verlies te dragen.

De rouwdienst is D.V. a.s. dinsdag om 11.30 uur in de Hervormde kerk te Abbenes waarna de begrafenis plaatsvindt op de algemene begraafplaats te Abbenes.
Na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren in het Dorpshuis te Abbenes.